Αλυκή

Η Αλυκή τη νύχτα

Θέα από το ξενοδοχείο

Παραλία Αλυκής

Hotel & Restaurant Angeliki logo

Σχετικά με την Αλυκή

Το χωριό της Αλυκής βρίσκεται στο νοτιότερο τμήμα της ΠΑΡΟΥ. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογενειακές, ήρεμες και ασφαλείς διακοπές.
Σε απόσταση αναπνοής υπάρχουν πέντε πανέμορφες και πεντακάθαρες παραλίες, καθώς και τα απίστευτης ομορφιάς νησάκια που βρίσκονται απέναντι για τα οποία διοργανώνονται καθημερινά ημερήσιες κρουαζιέρες από το λιμανάκι του χωριού. Μπορείτε επίσης να πάρετε μαθήματα κατάδυσης αλλά και γιόγκα!
Καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στο χωριό θα συναντήσετε αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις και το μοναδικό Κυκλαδίτικο Λαογραφικό μουσείο σε απόσταση 1 χιλιομέτρου.

 

Σχετικά με το νησί της Πάρου

Η Πάρος, το λαμπρότερο νησί των Κυκλάδων, με θέες που κόβουν την ανάσα, το βαθύ μπλε του Αιγαίου και το λευκό στα σπίτια που θαμπώνει. Σήμερα η Πάρος είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς διακοπών χάρις στην ζέστη φιλοξενία των κατοίκων, τις υπέροχες παραλίες που κυκλώνουν το νησί και την ιστορία του τόπου. Βρίσκεται στο κέντρο των Κυκλάδων και με 120 χιλιόμετρα ακτογραμμής, η Πάρος διαθέτει αναρίθμητες μαγευτικές παραλίες και όρμους.

 

Η αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική σε αρμονία με τη σύγχρονη ζωή

Ανάμεσα από τους χαμηλούς, φιλόξενους λόφους θα βρείτε κάτασπρα χωριουδάκια και οικισμούς. Η Παροικία, η πρωτεύουσα του νησιού, με τις γύρω περιοχές: Κριός, Καλάμι, Παρασπόρος, Αγία Ειρήνη, Σωτήρες, Γλυσσίδια, Πούντα, και Κάμπος. Η Νάουσα, το δεύτερο μεγαλύτερο χωρίο του νησιού και οι γύρω περιοχές της: Καμάρες, Κολυμπήθρες, Άγιοι Ανάργυροι, Σάντα Μαρία και Αμπελάς. Στο κέντρο του νησιού θα βρείτε τις κοινότητες του Κώστου, το Ιστέρνι, το παραδοσιακό χωρίο Λεύκες και το Άσπρο Χωριό, τα Μάρμαρα, τη Μάρπησαα, Πρόδρομος, Τσουκαλιά, Μώλος και Καλόγερος. Στα ανατολικά θα βρείτε Το γραφικό λιμανάκι στο Πίσω Λιβάδι και τις περιοχές του Λογαρα, Punda Beach, Νέα Χρυσή Ακτή - Τσερδάκια, Χρυσή Ακτή, Μπουνταρι, Δρυός, Πυργάκι και Λολαντώνης. Στα Νότια του νησιού βρίσκονται τα χωρία Αλυκή και Αγκαιρια με τις γύρω περιοχές Φάραγγας, Μακριά μύτη , Καμάρι, Γλυφά και Βουτάκος. Τυπικό θέαμα της Πάριας γης τα εκατοντάδες ξωκλήσια, περιστερεώνες και διάσπαρτες αγροτικές κατοικίες, μοναδικά παραδείγματα της Αιγαιοπελαγίτικης αρχιτεκτονικής σε αρμονία με τη σύγχρονη ζωή.
Η Πάρος σήμερα έχει 15.000 μονίμους κατοίκους. Μια ζεστή υποδοχή περιμένει τους επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν να βρουν στο νησί όλες τις σύγχρονες παροχές: Αεροδρόμιο, λιμάνι, μαρίνα, αλιευτικά καταφύγια, κοινωνικές υπηρεσίες, ταχυδρομεία, μια μεγάλη γκάμα καταστημάτων, δημόσιο και ιδιωτικά κέντρα υγείας τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στα μικρότερα χωρία.

 

Ξεσκέπασε τα μυστικά που κάνουν τους επισκέπτες να επιστρέφουν ξανά και ξανά....

Κάντε μια βόλτα στα καλντερίμια της παλιάς πόλης, στα γραφικά σπιτάκια και τις καμάρες τους, βρείτε τους μυστικούς κήπους της Παροικίας μέσα στα στενά. Κολυμπήστε στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου σε μια από τις αναρίθμητες ερημικές ή κοσμοπολίτικες παραλίες.
Γευτείτε στα οικογενειακά ταβερνάκια μας τις σπιτικές γεύσεις του νησιού.
Αφήστε το μελτέμι να σας δροσίσει και να σας χαλαρώσει τα ζεστά Αυγουστιάτικα απογεύματα.
Αφεθείτε στην ενέργεια του τόπου!
Προετοιμαστείτε για έντονο ξεφάντωμα στα μπαράκια μέχρι το πρωί.
Μαγευτείτε με τα χρώματα του Αιγαιοπελαγίτικου ηλιοβασιλέματος και της Ανατολής.
Ρεμβάστε το καταγάλανο Αιγαίο ,διακοσμημένο με τα ψαροκάικα του που επιστρέφουν με τον πλούτο της θάλασσας, ακολουθούμεθα από σμήνη γλάρων που χορεύουν στο λαμπερό φως της ημέρας.

Και αν νομίζετε ότι η Πάρος είναι μόνο αυτά, τότε είστε λάθος. Η Πάρος είναι γεμάτη καλά κρατημένα μυστικά που σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε μονοί σας...


hotelangeliki.gr • Aliki, GR-84400 Paros • Tel. +30 6945105367 • FacebookTrip Advisor